Kutasi Halastó - Horgászat

Helyi horgászrend

A tavon a horgászatot az Országos Horgászrend a 2013.évi CII. számú halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény szabályozza, az ettől való eltéréseket, illetve a helyi sajátosságokhoz alkalmazkodó szabályokat ismertetjük az alábbiakban.

1.

A tóparton a völgyzárógát kivételével az élővilág védelmének fokozott figyelembe vételével mindenhol engedélyezett a horgászat. A napijegyes horgászok a tó nyugati végén lévő égeres erdőszakaszon csak helyi horgásztag kíséretével horgászhatnak, ezt oda kihelyezett tábla jelzi. A stégeket bárki használhatja, de a tulajdonosnak elsőbbségi joga van. A parti helyeken az érkezés sorrendje a meghatározó.

2.

A tóba csalit, illetve etetőanyagot behordani,

3.

etetőhajót használni tilos.

4.

A tóban fürödni balesetveszélyes és tilos, ugyanezen okokból a vízből való horgászat sem megengedett.

5.

A tavon az éjszakai horgászat is megengedett.

6.

A méretkorlátozás alá eső halakból naponta a 4 darab a kifogható mennyiség. Fajonként 3 darab tartható meg, kivéve a pontyot, ebből 2 darab tartható meg egy nap. Például két ponty megfogása után két süllő tarható meg, vagy három süllő mellé fogható egy darab valamely másik méretkorlátozással védett halfajból. A két ponty megfogása után csak keszegre és ragadozó halakra szabad horgászni.

7.

A 10 kg feletti vagy 60 cm mérettől nagyobb pontyot a megfogást követően azonnal vissza kell helyezni a tóba.

8.

A méretkorlátozás alá eső halakból naponta 10 kg tartható meg. Ez alól a harcsa a kivétel, itt csak a 3 db-os korlátozás van érvényben. Ha 1 db 9 kg-os ponty után harcsára horgászik valaki, abból akár 3 db 50 kg-osat is megtarthat.

9.

Az amur méretkorlátozással védett hal, legkisebb kifogható mérete 40 cm.

10.

A harcsázó napijeggyel legfeljebb 3 db harcsa tartható meg, más halfaj nem.

11.

A fogott halat a felszerelés visszadobása előtt, azonnal be kell írni a fogási naplóba.

12.

A tóparton való közlekedéssel a horgászok nyugalmát zavarni, a növényzetben kárt tenni nem szabad.

13.

A horgász köteles a horgászhelyét tisztán tartani és azt a horgászat befejeztével tisztán hátrahagyni. Halat a vízparton, vagy a vízen tisztítani nem lehet, vízparton kizárólag csak ott tisztítható, ahol erre kijelölt hely van. Szemetet, étel-, ital-, és horgászcsali-maradékot, vagy más hulladékot a horgászhelyen hátrahagyni tilos. Ha a vízparton nincs erre a célra kialakított szemétgyűjtő, a horgász köteles a horgászhely elhagyásakor magával vinni a szemetet és annak megfelelő elhelyezéséről gondoskodni.

14.

A sátrak helyét és a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni.

15.

A tóparton a hangoskodás, a hangos zene- és rádióhallgatás nem megengedett.

16.

A napijegyes horgászok a horgászat befejezését követően a napijegyet kötelesek leadni a tóparton kihelyezett hirdetőtáblák alatti gyűjtőládába.

17.

A tóparti fák bokrok kivágása tilos, azokat csak a horgászat miatt feltétlenül szükséges mértékig szabad visszametszeni.

18.

A tavat körülvevő növénykultúrák károsítása taposása tilos.

19.

Csónak használata tilos.

20.

A gyerekhorgászok csak spiccbottal, azon maximum 0,15–ös zsinórral, kis horoggal méretkorlátozással nem védett halakra horgászhatnak, melyekből a naponta elvihető halmennyiség legfeljebb 5 kg.


Név:
Jelszó:
 
 
Regisztráció
Elfelejtette jelszavát?