Tájékozodás

A kutasi horgásztó elhelyezkedése és megközelítése

A Kaposvár, Segesd(Böhönye, Nagyatád) és Barcs irányából érkezők rövid fekete-fehér nyomtatható összefoglalót is letölthetnek.

Tavunk Somogy megyében, Kaposvártól 30 km-re nyugatra fekszik. A halászház koordinátái: é.sz. 46 fok 20.32 perc, k. h. 17 fok 24.65 perc.

Tájékozodás

A Kaposvár felől érkezők Nagybajomon tovább haladva a város főterén térjenek le a 61-es útról, 9 km megtétele után érnek Kutasra. A Barcs felől jövők vehetnek napijegyet a Pálma vendéglőben Kutason, a vasútállomással szemben. Marcali irányából autózva a 68-as út közelében két lehetőség is van a napijegyvételre: A böhönyei húsbolthoz Böhönyén Nagybajom irányába kell letérni. A segesdi benzinkút is kis kerülőt jelent, az út bal oldalán található. A 68-as útról Segesden kell Kutas irányába letérni. Nagyatád felől Segesden, a benzinkútnál érdemes napijegyet venni. Ugyancsak Kutas irányába kell fordulni, ezúttal jobbra.

A térkép nagyítása

Tájékozodás

A térképeken a napijegyárusító-helyek jele: Tájékozodás

Már csak a tó Segesd, illetve Kutas irányából való megközelítése maradt hátra. Segesd felől haladva Bertalan-puszta felé kell egy keskeny aszfaltcsíkra befordulni, majd a silógödröknél balra. Innen egyenesen kb. 700 m a tópart. Kutas felől a Szentháromság-szobornál menjünk északi irányba az Ady utcán. (Nagybajom felől jobbra, Lábod irányából egyenesen tovább) Ha már legalább két hete nem volt csapadék, érdemes a következő leágazásnál balra fordulni és az aszfaltozott utat elhagyva 3 km-t megtenni a földúton. Így a halászházhoz lehet eljutni. Esős időben a Kozma-puszta, Felsőbogát-puszta, Bertalan-puszta útvonal javasolt.